Huolto

Huollamme ja korjaamme omat sekä muiden valmistamat mekanismit. Näitä ovat mm.:

  • pimennyskankaiden vaihto rullaverhoihin
  • esirippujen ja verhojen korjaus
  • valaisinansaiden vaijereiden vaihto ja mekanismien tarkistus
  • nousevien lattioiden suoristus ja kunnostus

 

Näyttämöiden mekaniikka

Jos mekaniikan nykyinen tila ja turvallisuus ei ole tiedossa, kannattaa asia selvittää. Käymme mekaniikan läpi ja koeponnistamme nostimet. Tarvittaessa vaihdamme kuluneet vaijerit ja vaijerilukot nykypäivän standardin mukaisiin turvallisiin tuotteisiin. Kymmeniä vuosia vanhoissa vaijereissa voi olla käytetty yksivasteisia, "kaarilukkoja", jotka voivat olla vaijerille vahingollisia.

 

Pimennyskankaiden vaihto

Monessa pimennystä vaativassa tilassa on sivukanaalein varustetut moottoroidut rullaverhot. Usein ne laskeutuvat ikkunapenkkiä vasten pimentäen tilan. Jos ikkunalaudalla on tavaraa (laukkuja, vaatteita tms.), on riski kankaan vaurioitumisessa. Kun kangas ei pääse laskeutumaan, se menee löysälle ja voi tulla sivukanaaleista ulos. Kangasta nostettaessa ylös, sivukanaaleista ulos tullut kangas ei kulkeudu rullalle oikein ja menee ryppyyn, tai jopa repeää.

Tärkeää olisi saada ulos tullut kangas takaisin sivukanaaliin ennen verhon ylös nostoa. Tätä ei valitettavasti aina huomata tehdä.

Auringon voima näkyy hyvin yli kymmenen vuotta vanhoissa rullaverhoissa. Valolle altistunut kangas menettää värikkyytensä ja haalistuu. Kankaat voivat myös likaantua vuosien saatossa. Mekanismit ovat usein vielä huippukunnossa ja uudella kankaalla käyttöikää jatketaan pitkälle tulevaisuuteen.

 

Go to top